StartNyhetsarkiv

Löpsedelarkiv

Använd navigeringen nedan för att ta dig fram och tillbaka i arkivet.

Om du söker nyheter som publicerats före den 23 januari 2010 hittar du dessa via länkarna nedan.

Länk till nyheter och pressmeddelanden
Länk till debattartiklar


2014-08-21

Ingenjörerna gör välfärden effektivare

En stor andel av välfärdens mest erfarna ingenjörer går i pension inom de närmaste åren, samtidigt som det tekniska innehållet ökar i allt fler samhällsverksamheter. Därför måste rekryteringen av ingenjörer skärpas för att vi ska uppnå den välfärd vi strävar efter.
2014-08-20

Mer välfärd än någonsin tidigare

Varje dag går över en miljon människor till jobbet och de levererar mer välfärd än någonsin tidigare. Det ska vi vara stolta över och det ska vi prata om. Det sa Anders Knape, ordförande för SKL, i sitt invigningstal på KOMMEK.
2014-08-20

Avtalen finns för att anställa unga

Under våren har vi med YA-jobben öppnat en ny väg till jobb för unga där arbete kombineras med utbildning. Nu är det dags för kommuner, regioner och landsting att gå från ord till handling och börja anställa unga. Manegen är krattad och avtalen på plats.
2014-08-18

Starkt skatteunderlag trots låg tillväxt

Svensk ekonomi har hittills i år utvecklats svagare än beräknat. SKL skriver därför ned BNP-prognosen från 3,0 till 2,1 procent. Sysselsättningen har dock utvecklats bättre än väntat och skatteunderlaget för kommuner och landsting växer med 2 procent realt både i år och nästa år.
2014-08-15

Många kör för fort vid skolor

Snart börjar skolan för cirka en miljon barn i åldern 6–16 år. Många skjutsas i bil vilket påverkar både trafiksäkerheten och miljön negativt. Alltför många bilister håller inte 30-gränsen.
2014-08-13

SKL-film om äldre dubbelt prisad internationellt

En film om Margareta, 77, och hennes väg genom vården har vunnit två internationella filmpris. Filmen beskriver hur det är möjligt att klara den demografiska utmaningen, med ökad kvalitet.
2014-08-08

Bra att ansvarsförhållanden utreds

Den tragiska branden i Västmanland orsakar stor skada men mycket gott arbete pågår för att hantera den kris som uppkommit. Det är dock bra att regeringen redan nu flaggar för en kommande utredning av krisen.
2014-08-01

Kommuner satsar på förstelärare

De allra flesta kommuner satsar på karriärtjänster för lärare. Låt oss lära av de kommuner som med förstelärarna lyckas utveckla skolan, skriver Per-Arne Andersson i en replik i DN.