Ingela Gardner-Sundström

Jag heter Ingela Gardner Sundström och är ordförande i Sveriges Kommuner och Landstings förhandlingsdelegation. På denna blogg skriver jag om avtalsrelaterade frågor och kommenterar den allmänna debatten.

Jag har varit aktiv kommunpolitiker i 32 år och är för närvarande ordförande för kommunfullmäktige i Österåker. Tidigare har jag varit kommunalråd, riksdagsledamot, arbetat på Utbildningsdepartementet och ett av mina första jobb var som ombudsman på TCO.

StartÄmnenAvtalsbloggen

Till hösten blir det bättre

Det slog mig på väg tillbaka från Almedalen att jag inte bloggat på ett tag, faktiskt rätt länge.

Detta beror förstås på att jag i huvudsak bloggar under avtalsrörelserna och för tillfället pågår ingen avtalsförhandling, men allt jämt fortsatta förhandlingar om ett nytt pensionsavtal. Vi har redan skrivit under med Kommunal, läs mer om det här.

Men i höst så tänker jag återkomma med viss regelbundenhet även om vi inte förhandlar i klassik mening då heller. För nu har vi några år på oss att arbeta med våra avtal mer långsiktigt, precis som vi vill. Våra decentraliserade avtal kräver mycket jobb. I en debattartikel utvecklade jag nyligen detta ihop med Lasse Dahlberg och Hans Hedlund.

Här kan ni läsa hela den artikeln.

Vi vill mycket med dessa avtal och delar inte den oro som vissa ger uttryck för att vi tar stora steg mot decentraliserad löner. Vi tycker det är helt rätt, ju mer makt över lönen som ligger på arbetsplatsen ju bättre.

Jag hoppas kunna kommentera viktiga delar av det kommande arbetet med våra avtal och även ta chans att kommentera annat när andan faller på.

Och det gör den faktiskt just nu. Jag lämnade precis Visby efter ännu en rätt intensiv politikervecka. Jag hade flera bra diskussioner och deltog i flera bra seminarier.  Dock är jag förvånad över mitt eget partis beslut att inte inkludera SKL i två seminarier. Dels ett om hur vi kan locka unga till välfärdssektorn och dels det ekonomiska seminariet där vårt introduktionsavtal med Kommunal diskuterades. Kommunal deltog, synd att inte även vi kunde få göra det. Och när det gäller de unga så jobbar SKL hårt med detta inom ramen för satsningen Sveriges Viktigaste Jobb . Jag vet att vi kunnat komma med flera värdefulla inlägg, synd att vi inte fick möjlighet att göra det.

Sen tycker jag samtidigt att det är bra att regeringen nu går från ord till handling med det stöd för introduktionsavtalen som presenterades i Visby, vi har också stora förhoppningar på vårt avtal med Kommunal. Men vi vill inte stanna där utan gå vidare till fler grupper inom sektorn, det jobbet är kvar att göra.

Detta och annat återkommer vi till. Men tills dess, trevlig sommar till er alla.

(0)
Publicerat kl 10:10
Avtalsrörelsen | Bloggande | Debatt | Kommunal | Pensioner | Sveriges Viktigaste Jobb | Välfärdsyrken

Nu är det slut

Så brukade det låta i det klassiska barnprogrammet Fem myror är mer än fyra elefanter. Och efter igår passar det in även på 2013 års avtalsrörelse på SKL.

Det är visserligen så att Pacta inte är riktigt färdiga men igår skrev vi under det sista av våra sex centrala huvudöverenskommelser, det med Sveriges läkareförbund  (läs mer om det här).  Det är nu minst två år till nästa förhandlingsomgång på någon av HÖK:arna.

Gårdagens avtal med läkarna gäller i fyra år och blir nu den femte HÖK:en som har inslag av sifferlösa år på central nivå. Och efter avtalsrörelsen 2013 finns det nu inga individgarantier i våra avtal och det finns endast lägstlöner i en av dessa överenskommelser efter 2014. Alla dessa är mått på decentraliserad lönebildning, precis i linje med det uppdrag för avtalsfrågorna som SKL getts av sin kongress och som vi i förhandlingsdelegationen och styrelsen har arbetat mot. Vi har all anledning att vara nöjda med detta.

Nu återstår efterarbete om avtalen. Redan igår gick inbjudan ut till ett antal avtalskonferenser där SKLs förhandlare kommer att diskutera och förklara avtalen runt om i landet.

Men det viktigaste efterarbetet av allt är nu det som ska göras lokalt. De avtal vi slutit här i Stockholm med alla de viktiga yrkesgrupper vi har måste vårdas och användas till sin fulla potential ute i kommuner, landsting och regioner. Ett fortsatt bra arbete lokalt är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta decentraliseringen av lönebildningen i vår sektor.

Vi har redan nu nått längre än andra sektorer men vi hoppas och tror att vi kan ta ytterligare steg i framtiden. Detta tror vi kommer gynna både medarbetarna i sektorn och alla de verksamheter där de arbetar.

Ville bara avsluta med en liten reflektion gällande rapporteringen kring avtalen. En överenskommelse skapar få svallvågor i pressen, kanske inte så konstigt i dagens medialandskap där konflikten ofta står i centrum, men lite tråkigt ändå. Därför ett litet plus till Dagens Medicins webb version som igår var det enda mediet som rapporterade om avtalet. Tack för det och här är länken

(0)
Publicerat kl 20:10
Avtal 13 | Avtalsrörelsen | Förhandlingsdelegationen | Lokal lönebildning | Media | Sifferlöst | Sveriges läkareförbund | Tillsvidareavtal

Bra avtal och ingen strejk

Idag skiner solen i Stockholm och det blev en bra bakgrund till att vi idag kunde säga ja till medlarbudet i förhandlingarna med Kommunal. Eftersom Kommunal gjorde det samma så kunde vi tillsammans på en presskonferens idag (se den i efterhand här (sändningen börjar ca 17 min in)) presentera det treåriga avtal som vi nu kommit överens om och som bäst utav allt stoppar den strejk som var varslad till inatt.

Det som kändes riktigt bra var att vi båda parter kunde känna oss nöjda med resultatet. Det är förstås alltid det bästa. Tack bör också gå till medlarna som gjort en mycket bra arbete och som hjälpt oss komma fram.

Vi har som jag skrev presenterat avtalet (läs förresten mer om det här) vid en presskonferens idag. Det var slående hur förvånande flera journalister var över att vi båda, alltså jag själv och Kommunals ordförande Annelie Nordström, kunde vara så nöjda. Det kändes bra att kunna säga att så var det faktiskt.

Det var en välbesökt presskonferens så håll ögonen på SvT, TV4, Aftonbladet, DN med flera som var där. Vissa medier sände live och Ekots inslag kan ni höra här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5518705

Från vår horisont så var det förutom att vi nu undvek strejken, viktigt att avtalet höll sig inom den norm, "eller märket", för kostnadsökningar som var etablerad i denna avtalsrörelse, nämligen 6,8 procent. Det kommer stå mycket om krontal i tidningarna, det vet vi, men det faktum att vi nu kunnat räkna hem kostnader på olika delar i avtalet gör att det var möjligt att nå ett avtal även om löneökningsnivån ligger över 6,8 procent.   

Nu har vi ännu ett avtal som sträcker sig över en längre tid vilket förbättrar planeringsförutsättningarna för våra medlemmar. Det ska vi också vara glada över idag.

Här kommer en bild på när vi skrev under avtalet idag.

Avtalsskrivning

(0)
Publicerat kl 18:00
Avtal 13 | Avtalsrörelsen | Förhandlingar | Kommunal | Löner | Medlare

Löneskillnader

Det har varit en spännande helg på avtalsfronten. Byggstrejken avblåst och senare på tisdagen får vi väl besked hur det gått på den privata sidan.

Men jag ville skriva om lite jag läste förra veckan, bland annat individuella löner. Det är en evig debatt känns det som, ska man satsa på låglönesatsningar som Ingvar Persson i Aftonbladet bland annat skrev om i förra veckan eller ska vi se till att göra det möjligt att göra lönekarriär och få en högre slutlön som två folkpartister i Västra Götaland föreslår för sin egen organisation i GP samma dag.

Vi på SKL tycker att en individuell och differentierad lön är det vi ska ha. Vi tror den synliggör medarbetares resultat, vi tror den bidrar till jämställdhet mellan könen (bl.a. tidigare undersökningar från SACO visar att individuella löner gynnar speciellt kvinnor) och det är viktigt för våra medlemmar att det är lokalt som lönebildningen sker. Därför jobbar vi vidare även i denna avtalsrörelse med att decentralisera lönebildningen och hoppas på långa avtal utan centralt fastställda löneökningsnivåer som läggs på alla utan att baseras på medarbetares prestation och resultat.

Just tron på att en individuell lön ger resultat för medarbetarna är inte vi de enda som tycker. SACO:s ordförande Göran Arrius skrev nyligen om fördelarna av en individuell lönebildning som sker nära medarbetaren – alltså en lönebildning långt bort från centrala förhandlingsbord i Stockholm – är den bästa medicinen för medarbetare att höja sin lön i förhållande till sitt resultat.   

Här hittar ni Göran Arrius artikel.

(0)
Publicerat kl 13:35
Avtal 13 | Avtalsrörelsen | Konkurrensutsatta sektorn | Löner

Lugn påsk

Nu börjar det närma sig påsk och för vår del blir det en lugn helg utan förhandlingar, det är det inte alltid eftersom ”avtalssäsongen” ofta krockar med långhelgerna på vårkanten.

På industrins sida slutförhandlar man nu om lönenivåer men det är viktigt att påpeka att inte lönen är allt i en förhandling. Det finns många frågor som diskuteras gällande verksamhetsutveckling men också en hel del krav på förbättringar av andra anställningsvillkor som kostar mycket pengar. Det måste alla som ser på avtalsrörelser från utsidan tänka på, det är inte bara lön som kostar.

Efter påsken fortsätter vi förhandlingarna med våra motparter så då finns det antagligen anledning att återkomma här på bloggen. Men som alltid, jag utlovar inte läckor från förhandlingarna för de ska skötas vid förhandlingsbordet och ingen annanstans.

Tills vidare, glad påsk.

(0)
Publicerat kl 11:27
Avtal 13 | Avtalsrörelsen | Ekonomi | Konkurrensutsatta sektorn | Löner